Sandnes Safari

Fy fader for en flotte by jeg bor i.

7-nutsturen 2019

Har aldri før vært så sliten når jeg har gjennomført denne turen. Men jeg oppførte meg som en tulling og fortjente ikke bedre. Uansett, en fantastisk tur som jeg vil lage en egen beskrivelse av og jeg håper å slippe å gå alene neste gang. Når man går turen alene så ender man mentalt opp med ett bilde av at det gjelder å komme seg fort til mål og man glemmer å nyte selve turen. Sukk

Storlibu 21.04.19

En tur for store og små, 5-6 km tur retur. Første pause ved speiderområde etter ca 1,5 km, Imesbu, og så ca 1 km videre inn til hengebruen ved Storlibu. Her inne finnes det også gapahuker, ildsteder og en fin strand. Kjempeplass å gå tur med familien. Kjør til Helleland og ta videre ned til Møgedal.

Austrått-Stokkelandsvannet-Sandvedparken 19.04.19

Påsketur totalt fri for snø og ski. Akkurat som det skal være. Så kan hyttetu folkene få fred for meg der de sitter og patter på sigarene sine og snakker om hvor dumt det er at ulvene ikke løper fritt rundt i naturen vår. Og når de fyrer opp dieseldyrene sine for å kjøre hjem så klapper de seg selv på skuldrene sine og kommer med innsiktsfulle kommentarer om bompenger, Trump, vindmøller og andre ting. Uten å tenke over at egen uvitenhet om sin egen uvitenhet er det største idiotiet som finnes. God påske sier nå jeg

Vassfjellet 07.04.19

Været var så bra at Heidi, til tross for dårlig rygg, bare måtte komme seg ut og ta en tur i fjellet. Og som sagt tidligere, dette er første topp på 7-nuts turen (av og til nr 2, Ulvenutene kan også være først). Mange mener den kommer veldig fort, men faktum er at når vi går hjemmefra, så har vi gått nesten en tredjedel av turen når denne toppen er unnagjort. Slitet begynner riktignok etter denne, men det er allikevel ett stykke å gå, selv fra starten på 7-nuts turen. Vi gadd ikke å gå hjemmefra denne gangen, men startet fra toppen på Hana, slipper unna mange høydemeter, og turen ender opp som en 2-timers tur. Fantastisk vær og fantastisk temperatur denne dagen. Egentlig perfekt.

Hålandsvannet

Ett utrolig kjedelig vann å trave rundt. Omtrent ingenting å oppdage eller se på. Nesten ingen som går tur heller. Enten så går man for å brenne kalorier eller man jogger rundt vannet. Å gå en tur for å nyte naturen gjør man bare ikke her. Ha på deg gode hodetelefoner og lytt på musikk når du går rundt her, for det eneste naturen gir deg av lyder er litt måkeskriking eller noen hese andekvakk. Men rent om ikke pent er det. Takk og farvel Hålandsvannet, vi treffes igjen, om 8-10 år

Vårlivarden 23.03.19

Her har man gått inn fra alle kanter, men manglet turen fra Bersagel/Nodhagen og inn til Vårlivarden. Så denne måtte selvfølgelig gjøres. Fryktelig vindfull dag, og turen viste seg også å gå over noen i overkant våte områder.

Hanatur 02.02.19

Sandnes har mye å by på for de turglade. Du trenger ikke å kjøre ørten mil hver gang du vil oppleve litt natur og sånn

Møgedal 17.02.19

Søndagstur sammen med Heidi. En tur uten topper der poenget var å komme seg ut og se på hengebruen som de har der nede. Ypperlig tur, ca 5,5 km totalt, hvor du kan ta med deg unger og ha grillings på Storlibu. Her har man laget gapahuker og der er en fin liten sandstrand hvor ungene kan kose seg og bade om sommeren. Vil man ikke gå hengebruen så finnes det en alternativ bru å gå over, noe Heidi demonstrerer i filmen.

Sygno 16.02.19

Kort og kjekk tur opp til Sandnes sin egen sukkertopp. Har tenkt på denne turen lenge da dette er en av toppene i nærområdet som jeg ikke har fått med meg (er liksom litt for kort og enkel). Lett å gå inn til toppen, og ikke verdens verste topp å komme seg opp på. Flott og kort lørdagstur, og en tur som absolutt alle kan gå. Var uheldig med tåke denne dagen så jeg fikk ikke helt med meg hva slags utsikt man egentlig har her.

Oslifjellet - Stortofjellet 09.02.19

Tur i Osli/Bråsteinområdet. Mitt 'hjemmeområdet' det også. Hadde egentlig ingen planer om å gå noen tur denne dagen da jeg sto opp, men været viste seg fra en bra side. Mye vind førte til at turen gikk til Osli. Og været slo seg selvfølgelig helt vrangt etterhvert. Da er Osli ett greit område å gå i, mye skog demper vinden, og mye snarveier gjør at det er lett å korte inn turen når været blir for ille.

Maudland-Bjellandsfjellet-Måketjørn 03.02.19

Suveren tur, litt kramme snø og kjettinger under skoene gjorde turen til en fornøyelse. Passe med folk som går turer i området og dermed får du en pent opparbeidet sti å gå på. Rett og slett perfekt. Traff riktignok på en gjeng uten pigger under skoene,og de hadde problemer nedover fjellet men likevel....Turfølget jeg skulle ha med meg sviktet fullstendig, men da fikk jeg anledning til å forlenge turen og fikk med meg Bjellandsfjellet. Gir en suveren utsik. Stien er riktignok merket med Torenipen, men det er bare ett kjedelig platå som man lett kan glemme (stien skiller seg rett før toppen og da tar man til høyre og går bort vekk fra Toretjafset)

Dalsnuten-Fjogstadnuten 20.01.19

Hvis du synes Dalsnuten blir litt smått så finnes det flere nuter i området som du kan ta med deg i samme slengen. Anbefales. Fryktelig glatt på denne turen som jeg gikk her, men litt godt skodd så gikk det kjempefint

Sandveparken-Stokkelandsvannet 12.01.19

Årets første spasertur av litt lengde ble denne turen. Fryktelig vått og surt, og bildene så best ut uten farge (de fleste ihvertfall)

Nyeste kommentarer

04.06 | 17:28

Hmm, e an bitteliten 😂

12.05 | 09:36

Eg har ein rød bil tilsalgs. Ta kontakt.

09.03 | 10:41

Menn flest ønsker nok ikke å kvele damedrøvler med skjegget sitt. Men der finnes mange rare mennesker der ute, så helt sikker kan man ikke være. Vær varsom er alltid ett godt råd

08.03 | 13:07

Skjegg er kult så lenge det stelles nok til at det ikke er mer enn dag-gamle middagsrester i det, og ikke så langt at drøvelen blir kvalt av skjegg om man gir eieren en klem. Mann bestemmer selv.

Del denne siden