Stavanger

Del 3

Stavanger kommune har i en årrekke bygd stein på stein for å få på plass en grøntstruktur gjennom hele byen, i alle bydeler. 52 hverdagsturer har man fått på plass, disse bringer deg ikke bare gjennom friområder, grønne koridorer, vakre parker og utsiktspunkter. Hverdagsturene viser deg også mange andre sider av Stavangers bykultur. 

Må nok inrømme at jeg aldri kommer meg gjennom alle 52 turene, noe som heller ikke er målet. Men dette er en utrolig fin måte å bli bedre kjent med Stavanger og se deler av byen som du normalt aldri vil oppleve

Buøy, tur nr 39

6,3km, 1t 50min

Håpløs tur av meg. Tatt litt sånn på sparket litt sent på dagen. Hadde helt glemt ut hvor tidlig det blir mørkt i november og i tillegg gikk denne turen gjennom skog med lite synlige stier. I tillegg så skulle jeg finne veien til noen glatte svaberg og rusle langs sjøen.

Litt amputert ble turen. At man også hadde merket turen dobbelt ett stykke hjalp ikke. Man bør egentlig følge kartet og .gpx filen som følger med på turistforeningen sine sider.

Men som alle Stavanger sine hverdagsturer så er denne også verdt tiden man bruker. Og endelig fikk jeg komme meg opp på tårnet man har der på Buøy.

Kjekt å få se alle disse øyene, det vil si Buøy, Engøy, Sølyst og Grasholmen. Det er liksom ikke plasser man normalt stopper hvis man ikke har noe helt spesielt man skal gjøre der.

Litt sånn flashback fikk jeg også til den gang jeg bisto politiet med å undersøke stedet Tina Jørgensen var blitt drept. At den saken skulle dukke opp igjen hadde jeg aldri trodd. Kanskje politiet drar frem igjen infoen jeg sendte over til dem angående mobildata og cellene i området.

Ellers er dette øyer jeg egentlig ikke har noe forhold til. For meg som for de fleste andre er dette bare noe greier man reiser forbi. Hverdagsturen her er virkelig anledningen til å bli bedre kjent med disse små øyene.

Boganes, tur nr 41

12,5 km, 2t50min

En vakker og variert tur. Starter nede på Jåttå og følger sjøveien.

Strengt tatt har jeg ikke så mye å fortelle om denne turen. Mye natur og mye vann. Går også gjennom et område som jeg tror man kaller Hinnaskogen og som jeg aldri hadde sett før.

Alltid spennende når jeg får se nye områder som jeg ikke har opplevd før.

Turen er ganske lang til å være en nærtur, men det var perfekt for meg og Frøya på en ellers slapp søndag.

Stort sett bra merket men når man går gjennom stadionområdet på Hinna så bør man vite hvor turen går videre. Her fant ikke jeg noe merking, men jeg har alltid med meg kartfilen så jeg finner stien igjen.

Nyeste kommentarer

04.06 | 17:28

Hmm, e an bitteliten 😂

12.05 | 09:36

Eg har ein rød bil tilsalgs. Ta kontakt.

09.03 | 10:41

Menn flest ønsker nok ikke å kvele damedrøvler med skjegget sitt. Men der finnes mange rare mennesker der ute, så helt sikker kan man ikke være. Vær varsom er alltid ett godt råd

08.03 | 13:07

Skjegg er kult så lenge det stelles nok til at det ikke er mer enn dag-gamle middagsrester i det, og ikke så langt at drøvelen blir kvalt av skjegg om man gir eieren en klem. Mann bestemmer selv.

Del denne siden