Innledning

Endelig nærmer det seg start for turen. Jeg har allerede pakket ferdig alt turutstyr, og også slengt ned i noe klær for tilleggsoppholdet vi skal ha i Belfast og London. Heidi har også begynt å pakke, men der i gården krever oppholdet i de 2 byene mer omtanke. Pussig. Men uansett, om 2 dager reiser vi.

Forventningene er høye, og værvarselet ser bra ut. Bra vær er ikke noe selvfølge på denne kysten. Vi skal jo reise til lavtrykkenes hjemland. 

Selve eventyret på nordkysten varer i 4 dager, der 3 av dagene er trakking, ca 2 mil til dagen.   

Det gledes, masse :-)

Belfast

Turen vår startet i Belfast. En fantastisk flott by med mange muligheter for turister. Ingen skandinaver å se her, stort sett tyskere og asiater som besøker byen. Rart. Har aldri før truffet så utrolig generøse, inkluderende, service innstilte og hyggelige mennesker som nord irene.
Belfast har Titanic museet, som man bare må besøke. Jeg bryr meg normalt ikke mye om museer, men dette ble ett utrolig positivt besøk.

Fair Head

Utgangspunktet for vandringen ble Ballycastle. Skulle egentlig vandret herfra og videre vestover, men gjorde om på turen og gikk til Fair Head istedet. Etter dette tok vi bussen fra Fair Head til Ballintoy, hoppet av før Ballintoy og gikk ut til Rope Bridge. Som egentlig var målet denne dagen.

Rope Bridge at Carrick-a-Rede

Tau bruen er 20 meter lang og ca 30 meter over havet. Heidi fikk sjekket ut høydeskrekken sin og hele øya stinket av måkeskit. Tusenvis av måker som hekket her. Kult besøk.

Ballintoy-Giants Causeway

Fantastisk dag, og den beste turdagen. Utrolig natur. Giants Causeway består av 40000 hexagonale steinstøtter som er laget av vulkansk aktivitet. Helt sprø greier å se og gå på

Bushmills-Portstewart

Den lengste etappen. Også en flott dag, der de største happeningene var Dunluce Castle og Giants Head. Utrolig glade når vi kom i mål, 3 dager med vandringer på opptil 20 km er egentlig nok. Mye som skal fordøyes av inntrykk og dessuten såre ben som trenger pleie :-)

London

Avslutningen på turen ble London. Randi og Bjørn Harald tok oss inn i sitt nydelige hjem i Staines og dette ble basen for turer til Windsor og Kensington. Koselig avslutning på turen

Nyeste kommentarer

04.06 | 17:28

Hmm, e an bitteliten 😂

12.05 | 09:36

Eg har ein rød bil tilsalgs. Ta kontakt.

09.03 | 10:41

Menn flest ønsker nok ikke å kvele damedrøvler med skjegget sitt. Men der finnes mange rare mennesker der ute, så helt sikker kan man ikke være. Vær varsom er alltid ett godt råd

08.03 | 13:07

Skjegg er kult så lenge det stelles nok til at det ikke er mer enn dag-gamle middagsrester i det, og ikke så langt at drøvelen blir kvalt av skjegg om man gir eieren en klem. Mann bestemmer selv.

Del denne siden