Sandnes

Sandnes sine nærturer

Sandnes Turlag har merket  14 nærturer i bydelene i Sandnes (endret fra 10 til 14 i 2021). Alle turene er enkle å gå og tildels varierte. En flott måte å bli bedre kjent med Sandnes på. Du får alt fra street art, utsikt, trim, tamme sauer, yrende fugleliv og andre kule opplevelser med på kjøpet. Og kjøpet er helt gratis 

Gramstad, nærtur nr 1

10 km, 3,5 timer (fra Hana) Strengt tatt går turen fra Sandnes sentrum, til Gramstad og så med bil tilbake. Jeg tok den heller fra Hana tur retur uten noe bil. Blir en del lenger tur, både i lengde og tid. Men bruker man en lørdag eller søndag så går det helt fint. Vanskelig å bare gå rett forbi alle nutene uten å stikke opp på dem, men turen blir veldig lettgått uten alle disse nutene. Siden det var kaldt denne dagen benyttet jeg anledningen til å ta i bruk den nye termokoppen min. Best i test kopp som ble fylt opp med glovarm urtete. Koppen var ekstremt god, teen var alt for varm å drikke på turen og det var en meget tørst mann med en full urørt kopp som kom hjem.

Austrått, nærtur nr 2

11,9 km og ca 3 timer (fra leiligheten). Ble en litt anderledes tur dette, høsten er kommet og kveldene må tas i bruk. Hadde egentlig gledet meg til å bestige Ragnhildsnuten for å nyte utsiken, men vått og mørkt gjorde det litt i overkant vanskelig å finne frem. Men en skikkelig kosetur som anbefales når det er lyst. Du går og vaser litt i terrenget og det er fort gjort å miste stien.

Bogafjell, nærtur nr 3

15,2 km og 3.20 timer (fra leiligheten). Ble en, mildt sagt, lang tur dette. Delvis på grunn av feil gpx fil på UT.no sine sider. Joda, jeg skjønte at det var feil, turen er jo godt merket, men nysgjerrigheten min fikk meg likevel til å ta den ekstra runden som gpx filen førte meg ut på. Flott tur med mye fin (og litt stygg) street art og suveren utsikt fra toppen av Bogafjell. Du trenger ikke alltid å bestige de høyeste fjellene for å få kjempeutsikt. Dessuten treffer du kule sauer på toppen som er klappbare :-)

Figgjo, nærtur nr 4

6,1km, 1t 20min. Ok, ikke lange turen. Men enkelte deler av turen er ganske hyggelig. Du rusler litt langs elven, får deg en tur opp i høyden med tilhørende utsikt og får spasere litt på den gamle nedlagte Ålgårdbanen. Spesielt spennende er ikke turen men passer bra for en liten kveldstur med hunden. Jeg innbiller meg at man kunne forlenget hele turen med noen kilometer og fått med seg litt mer natur kanskje. For Figgjo er omringet av mye natur.

Ganddal, nærtur nr 5

13,5km, ca 3 timer (fra leiligheten). Selv om jeg har bodd på Ganddal en del år nå, så er det en del stier jeg tydeligvis ikke har gått opp enda. Med denne turen håper jeg resten ble unnagjort. Ikke den mest spennende turen og gjennomvåt ble jeg. Men nå er det gjort.

Hana, nærtur nr 6

12 km og ca 3 timer (fra leiligheten) En tur med alt, street art, natur, utsikt, trim og litt småkule ting. Anbefales på det sterkeste. Sprøtt at det finnes så mange stier rundt omkring i området.

Lura, nærtur nr 7

10 km og to timer. For det meste en litt kjedelig tur, men du får en tur langs sjøen. Og det er undervurdert. Strengt tatt så fikk jeg en følelse av å gå rundt Lura, men sånn blir det når man er fokusert på å legge turen på flest mulig turstier i området. Turen er uansett verdt de 2 timene man bruker på den.

Sandve, nærtur nr 8

Ca 8 km og 2 timer (fra leiligheten) Mulig at jeg har gått for mye i området og brukt det opp. Litt småkjedelige tur dette. Jeg pleier å være fokusert på å ta litt bilder når jeg er ute og går, det gir meg ro i sjelen og gjør at jeg ser ting som jeg normalt ikke legger merke til. Men denne gangen ble det ikke rare greiene ut av det.

Stangeland, nærtur nr 9

10,8km og ca 2 timer (fra leiligheten) Flott tur, passe lengde og parken på Varatun er absolutt verdt ett besøk. Fikk med meg ett sykkelritt langs turen og fikk igjen oppleve at gpx filen til ut.no er gått ut på dato. Følg merking og glem gpx er tydligvis oppskriften.

Trones, nærtur nr 10

8 km, 2 timer (fra leiligheten). Denne turen føltes som en litt lengre byvandring. Og det er en fin by, for alt i verden, men bortsett fra at man har en fin liten kul park på Trones så er heller ikke dette den mest spennende turen. Tror jeg kunne lagt opp en mye mer spennende tur selv i forhold til det med utvidet byvandring. Kort og grei tur.

Riska, nærtur nr 12

7,3km, 2t 20min

Denne turen likte jeg virkelig godt. Mye natur og litt sånn opp og ned. Disse nærturene kan av og til bli litt monotone men ikke denne.

Her har man lagt deler av turen ut i natur med fine stier. Litt veigåing får man, men ikke mye.

Flott kirke har man her og en kul gammel gård med høner og hane får man også med seg.

I det hele tatt er jeg imponert over hvordan man har klart å kombinere denne turen med kjekke ting å se på og at man kommer seg litt ut av bebyggelsen.

Et lite avvik fra sånn så turen er planlagt ble det. På grunn av litt graving og sånn. Men det var helt greit, turen ble litt lenger og det var det absolutt verdt.

Forsand, nærtur nr 14

6km, 1t 30min.

Dette er av av de finere nærturene Sandnes har. Og denne kan du kombinere med Uburen står det i beskrivelsen. Men der hadde jeg vært før så da så,

Du kan starte turen langs sjøen på en utrolig vakker gangbru man har satt fast i fjellet her.

Kule sauer, høye sypresser, gamle bevarte bygg, en rosa sykkel og rosemalte vegger er noen av greiene du passerer på turen.

Litt tips har man også hengt opp rundt omkring, som å lytte på fuglenes sang.

Men høydepunktet for meg ble 4 hester som var svært ivrige etter å hilse på oss.

Nyeste kommentarer

04.06 | 17:28

Hmm, e an bitteliten 😂

12.05 | 09:36

Eg har ein rød bil tilsalgs. Ta kontakt.

09.03 | 10:41

Menn flest ønsker nok ikke å kvele damedrøvler med skjegget sitt. Men der finnes mange rare mennesker der ute, så helt sikker kan man ikke være. Vær varsom er alltid ett godt råd

08.03 | 13:07

Skjegg er kult så lenge det stelles nok til at det ikke er mer enn dag-gamle middagsrester i det, og ikke så langt at drøvelen blir kvalt av skjegg om man gir eieren en klem. Mann bestemmer selv.

Del denne siden