5. apr, 2020

Liberallistene og Corona

Fy søren så vondt me i mannensmeninger har av liberallistene våre for tiå. De der folkå så har FrP som sine politiske frontkjemperar. Som har Siv Jensen og Listhaug som sine moderne frihets-heltinner. De så har ein reindyrka tro på individets frihet te å velga sjøl og ønske seg frabedt enkver mulig styring fra de øverste politiske styreorganane i samfunnet vårt.

De der folkå så meine at frihet te å hamstra og kjøpa ka så helst uten tanke på at andre og kan ha behov for mange av de samme tingå. De så tror at solidaritet e ett eller aent slags kommunistbegrep så har ingenting med de sjøl å gjør.

De så meine at å reisa og bo i hyttene så de eige e ein del av friheten te å velga, samma ka myndighetene måtte meina i disse Coronatider.

Fy søren så dårlige livsvilkår liberallistene har når myndighetene tar styringå for å prøva å redda liv og helsa te folk.

Det så redde de liberallistiske frontkjemperane FrP e at de e populistar i tillegg. E adle de andre partiene enige om veien videre så prøve de alltid å ta an litt lenger for å ha någe å briska seg med når de snakke med pressen. De vil absolutt ha seg frabedt enkver form for den sosialistiske utingen, solidaritet og det å stå sammen.

Pussig nok så har eg ein jobb som blir regna som samfunnskritisk. Dvs eg må på jobb kver dag. Te og med helgå måtte eg bruka på någe aent enn min egen personlige frihet. Nå e eg ikkje liberallist så det går greit. Eg vett at av og te så dukke der opp ting på jobben så e viktigare enn at eg ska få sitta å viderutvikla mine ferdigheter te å laga tyggegummibobler eller å eksponera meg på de sosiale mediene. Viktige ting det og, men aligavel.

På lørdagen va eg oppe i fjellheimen i Sirdal. Itte å ha unnagjort de samfunnskritiske tingå mine reiste eg hjemøve. I bilen har eg ein dokumenthaug fra det norske kongelige departement, direktoratet for sikkerhet og beredskap og mange andre viktige institusjonar i samfunnet vårt. Det e sånne dokumenter så eg kan visa frem te de så sjekke koffer eg krysse kommunegrenser og fylkesgrenser. Eg e ett unntak fra reglene så gjelde i Coronatiå kan du sei.

I Sirdalen va der vakkert, såg absolutt ingen hyttefolk. Hunnedalen hadde vært stengt siden fredag på grunn av storm, men plutseligt og heilt ut av det blå, så blei an åpna igjen ein halv time før eg reiste hjemøve. Så då tok eg selvfølgeligt den veien hjem. Sjokket e jo stort når eg ser at parkeringsplassene te hyttefolket i Hunnedalen e rydda for snø og 50-60 stk har allerede reist opp te hyttene sine. Påskeferie e påskeferie og liberallistene har ett sjølsagt krav på å bruka hyttene i ferien.

Kanskje de va på dagstur va argumentet eg hørte når eg kom hjem. ‘Å’ seie eg, ’bruke de bare 45 minutter fra Stavanger opp te hyttene sine, parkera, rydda snø opp te inngangen, få fyr i peisen og varma opp hyttå te an e fri for snø på taket’. ‘Jøje meg’ fortsette eg, ‘hyttefolk på dagsturar e ekstremt effektive’.

Eg ska ikkje fortella om søndagen når eg kom hjem fra jobb. Eg ska ikkje sei ett ord om Sandnes sin stysste lekeplass som me har rett nerfor leiligheten eg bor i. Eg komme ikkje te å nevna någe om trengselen blant de så va der. At der va sikkert 3-400 mennesker på lekeplassen, minst, i løpet av dagen og at någen av de så va der ganske sikkert hadde Coronaviruset og at dette ble delt med andre sine ungar og voksne der nere komme eg ikkje te å kommentera i det heila tatt. Eg orke rett og slett ikkje.

De viktigaste nå e å sitta å kjenna på følelsane og forståelsen så e så viktig i forhold te adle liberallistene våre. De e mennesker de og, te tross for hyttene så de har, te tross for at de e så lite viktige at de ikkje fortjene å få smatta på sorpå unna skonå te de så jobbe i hjemmehjelptjenesten eller sitte i kassen på Kiwi, te tross for at de av og te må nøya seg med det nest mjukaste dopapiret på Rema når de sjøl har tømt hyllene for de mjukaste.

Ein liberallist e ett menneske eller någe sånt det og. 

(Litt sånn Trumpaktige måte å henga ut andre på dette, men pytt pytt.)