24. jul, 2018

Handlelappen

"Gidde du å handla i mårå" komme det fra sofakroken. Madammen legge bort strikketøyet sitt i 2 sekund og stirre på meg. Det blikket fortelle meg i klartekst at det ikkje e någe spørsmål. Og det e greit nok. I rettferdighetens navn må det fortellas at det e madammen som vanligvis shoppe i huset. Enten det gjelde mat, klær, skor, vesker, presangar eller andre ting. Men av og te så kan hu finna på å delegera matgreiene te meg

Eg tror de fleste menn har det sånn. At de skyr det som pesten, det å gå å handla i butikkar. Nesten samma ka det gjelde. Hederlige unntak e Biltema, Claes Ohlson og sånne ordentlige butikkar. Men utenom det så e det nok ganske likt øve heila linjå.

Itte at madammen har ytra ønske sitt så bør du kikka litt på den lappen som ligge på kjøkkenet og få klargjort eventuelle ting du ikkje heilt forstår. Men det gjør du ikkje. Allerede nå så hate du den der litle drittlappen. Joda han e liten, men innholdet e heilt enormt og gjør svære innhogg i pengebeholdningen din som ska holla te neste lønn. Det litla av pengar som du konne hatt te overs og som du kanskje konne kjøpt deg ei nye klokka for, de pengene forsvinne i handlelapp-dragsuget. Men du burde uansett ha kikka litt på handlelappen.

I stedenfor så har du tatt deg ein av utallige mange kveldsturar te kjøleskapet for å se om der e någe godt å tygga på. Mens du står der så komme det fra sofakroken "sjekk om der e någe mer me trenge te heljå". Du kjenne på heila deg ein sånn ein rar indre tomhet, og det går utøve synet ditt. Du klare ikkje lenger å se ka så e og ka så ikkje e i kjøleskapet. Halvblinde så du e blitt.

Og du komme i hvert fall ikkje te å klara å åpna någen matskoffer for å sjekka der. Kreftene dine e borte vekk. "Nei, det ser ut som om du har fått med deg alt" seie du. Fremdeles uten å kikka på den fordømte idiotiske litle lappen på kjøkkenbenken, som ligne på ein ekkel drolt der han ligge 30 cm fra håndå di på benken.

Lappen legge du i lommen og tar med deg når du går på jobb. Ofta så blir an i vanvare kasta i søplå på jobben i sammen med møje aent skrot du har i lommane. Eg har for lengst lært at det ikkje någe lurt å ringa madammen å spør nar om ka så sto på lappen som eg har heve. Ein lapp madammen har brukt 3 dager på å utarbeide. Så eg tar alltid ett backup bilde av lappen med mobilen. I 9 av 10 tilfeller så e det backup’en eg bruke. Det e ett hemmeligt triks, og kanskje den einaste intelligente tingen eg klare å prestera å gjør i løpet av ein heile dag.

Handlingå e ett eventyr. Lappen består kanskje av følgende ting.

Middag for 3 dager

Dopapir

Brød

Shampoo

Snop

Hvetemel

Sukker

Kanel

 

…og kanskje någen andre ting. Hørres ikkje så gale ut syns du. MIDDAG FOR 3 DAGER!!! Eg e ikkje någen kokk, eg har problemer med å koka pylser uten at de vrir livskiten ut av seg. Og du kan liksom ikkje handla 3 stk Grandisar te heljå. Her ska ting lagas fra bunnen av, me har jo goe tid når det e helg.  Å handla middager medføre at de Rema ansatte får se meg kjøra igjøna heila ‘10000 skritt til dagen’ målet mitt i løpet av ein time.

Shampoo, du prøve febrilsk å huska om flaskå va lilla eller dyp rød. Eg kan navnet på utroligt mange shampoar itte å ha studert de der rakkarene intenst sikkert 1000 ganger, men eg klare aldri å få med meg ka merke hu bruke når eg står i dusjen og flaskå hennars står 10-15 cm fra trynet mitt. Ikkje ein gang fargen klare eg heilt å huska.

Snop, å huska ka snop hu like best e nesten på nivå med shampoo-hukommelsen. Ofta ende det opp med ein masse snop som du like, pluss litt så du tror hu like, og ein haug som du håpe hu like. I stedenfor å bruka 50-60 kroner på snop så komme du ut med ein egen handlepåse te 400 kroner med skit som egentligt hørre hjemme i søppelspannet.

Hvetemel, sukker og kanel gir deg kalde føtter. Joda det går greit å finna det. Men du lure jo på om hu ska baka, om dokker ska ha besøk i helgå. Og det e jo litt rart at du ikkje har fått det med deg? Du fylle jo med når hu snakke te deg. Mens du sitte der i sofaen og trykke på mobilen, lese litt mail eller nyheter. Kikke litt på de sosiale mediene og gjør litt oppdateringar. Du kan jo multitaska og få med deg adle beskjeder og informasjon fra hu så tross alt organisere omtrent heila livet ditt. Gjør du ikkje?

….brød og dopapir, som dokker e heilt tomme for hjemma, det glømte du selvfølgeligt å handla.