13. okt, 2017

Mannastatus

Der finnes 4 typer status for menn, og ein del undertyper, så vidt eg kan se. I tilfeldig rekkefølge nevne eg:

De mystiske enkemennene

De stakkarslige ungkarene

De heldige ektemennene

De nervøse samboerene

Eg tror dette kreve, for adle de så ikkje e menn, ein nærmare forklaring. Damer skjønne absolutt ingenting av denne inndelingen, sjøl om an burde vær ganske innlysande.

Enkemenn. Me e litt redde de. Me vett at det ligge ein tragiske grunn te at de har endt opp med denne statusen. Og me e dritredde for at de ska begynna å snakka om det. Då e der ein del følelsar så blir lagt på bordet, og sånne ting vett me menn ikkje heilt kossen me skal takla. Me kan snakka med de om ka så helst, bare ikkje om det så e grunnen te at de har fått denne statusen. Kanskje e me litt småfeige, men den største grunnen e at me e litt inkompetente

Ungkarer. Det e de så ikkje får det te. De gir kanskje ett inntrykk av at de e någen skikkeligt glade hurragutter, men ingen damer vil ha de. Og e der någen damer så tilfeldigvis plukke de opp, så hende det ofta at de kvitte seg med de igjen. Nesten adle menn frykte denne statusen, mange har vært innom og vett kossen det e. Det hende at enkelte ektemenn får ett statusskifte og havne i denne gruppå, då jobbe de steinhardt for å komma seg vekk, og øve i ein av de andre gruppene med høgare status.

Samboere. De e de så leve på prøve kver dag. Kver dag e ein test, ein slags eksamen kan du sei. E de brukanes, så får de ein dag te. Damene e liksom ikkje overbevist om at de kan mannajobben sin skikkeligt og at de kan stola på at de stille opp og gjør det så ska gjørs i ett forhold. Någen menn klare å komma seg gjønå adle eksamenane og blir belønna te slutt med ein heving av status. De blir ektemenn.

Ektemenn. Kjenn på det, EKTE menn. De e de så klarte seg igjønå adle testane. Som landa på beinå med ett akseptabelt resultat. De e inne i varmen og e ganske så trygge. Någen menn tror at de ikkje trenge å anstrenga seg mer, når de har oppnådd denne statusen. Då kan det henda at de blir kasta ut av ekteskapet og endre status te ungkar igjen. Og det e någe ingen menn egentlig vil.

Me har selvfølgeligt adle de mennene så leve i limbo, de så e kjærestar, separerte, elskere og sånne ting, men det e bare midlertidige ting. Som deigen så blir forma før an ska steikas i ein varme ovn. Menn blir alltid forma og trykt på te damene e fornøyd med formen de har fått, og den prosessen kan gjør ganske vondt.