16. jul, 2017

IKEA og Trollene

 

Koffer hate med menn IKEA. Eg kjenne ingen menn så synst at IKEA e ein kjekke plass å bruka tiå si på.

Sjøl blir eg sint idet madammen seie at me må på IKEA for å kjøpa luktelys eller någe sånt. Det hørres jo greit ut, og stikka innom å kjøpa luktelys eller serviettar eller någen sånne småting. Men der e to ting så eg vett e realiteten når hu begynne med IKEA lokkingå si.

1: Det e heilt sikkert at me kjøpe ein flatpakke og mange andre heilt ‘nødvendige’ ting i samme slengen. Skruhelvete du ska igjønå når du komme hjem ittepå, sørge for at resten av helgå e effektivt ødelagt.

2: Det e ei evige trasking mellom reolar, og du ane aldri kor du e før du står med kassane og betale. Og betjeningå består av mennesker som i utgangspunktet prøve å ødelegga livet ditt, i det minsta å sørga for at du får ein service så de har lært på anti-service kurs på ein eller aen plass der adle trollå komme fra. Eg e sikker på at adle nett-trollå har jobb på IKEA.

Det så e litt rart e at når meg og madammen kom sammen så va det hu så ikkje konne fordra IKEA, mens eg hadde ett avslappa forhold te plassen. Men eg e jo mann. Eg pleide å reisa ut, ta med meg det eg skolle ha, betalte og reiste hjem. Drawbacket va jo skruingå, men eg pleide å drikka litt brennevin, og va svært overberande te ‘overskuddskruer’ og andre overskuddsting.

Men madammen e litt mer sofistikert enn meg. Hu ber meg gjerna om å stikka innom og se om eg kan finna ein ting, og e litt diffus på ka det e. Det vil normalt sei at eg trenge hjelp av betjeningen.

Den eine gangen havna eg i kø for å få hjelp, du gjør som regel det. Eg e kjent for å vær ein tålmodige mann. Men eg blir bortimot evneveik når eg står å vente på hjelp på IKEA. Eg hadde 7 stk i kø foran meg, eg sjekka kor lange tid det tok før den fysste i køen hadde fått hjelp, 20 minutt. Dvs ca 2 timars venting før det va min tur. De så klare og venta så lenge, e skrudd i sammen på ein heilt aen måte enn meg.

Så tror du kanskje at det e bedre å gå midt på dagen, når det e lite folk på IKEA. Feil. Då e enten betjeningen ute å røyke og drikke kaffe, eller sitte inne på pauserommå sine og trolle på nettet. Eg gjekk på avdelingen som liksom skolle konne hjelpa meg, ville bare at de skolle sjekka om de hadde ein vare inne. Ingen folk, ute og trolla på nettet antok eg. Gjekk på naboavdelingen, ingen folk, ute og trolla de og, vil eg tro. Gjekk te neste avdeling, o lykke, der va der 2 stk, og eg va heilt aleina øve alt. Eg ba om hjelp, men de sa ‘du må gå til rette avdeling’. ‘Ingen folk der’ sa eg, ‘jo, men da må du gå til naboavdelingen’ sa de, ‘ingen folk der heller’ sa eg. ‘Ja, men da kan vi ikke hjelpa’ sa de. ‘Jo men dokker har jo ein PC’ sa eg ‘og kan sjekka om dokker har varen inne’. ‘Nei’ sa de, ‘du må gå tilbake til rette avdelingen’ sa de der to trollå.

Madammen love meg soft-is når hu drive på med den der IKEA lokkingå si. Den virke kver gang. Sjøl om det ende på samme måten og kver gang. Du står der med baggar og traller og e aldeles nerlessa med varer, som ikkje har någe med luktelys å gjør. Det kan godt henda at dokker ikkje ein gang har kjøpt luktelys, pga at de ikkje hadde rette fargen inne. I hvert fall så står du der i ein kø som går fra kassen og 1 million meter bakøve. Når du endelig har komt deg fram så sende du ett lengselsfullt blikk på disken der du kan kjøpa soft-is. Og der og e der kø, 70 gira 10-åringar så ska kjøpa pylsa og soft-is. Ispedd ett og aent mannfolk så e blitt lokka ut te IKEA på samme måten så deg sjøl. Det e då du gir opp, og kjenne på følelsen av at du nok ein gang har kasta bort 2 meiningslause timar av livet ditt.

Eg tror at oss hannkjønn har det likt adle sammen, me hate IKEA, men me elske soft-is. Og damene vett det, og har den ammunisjonen de trenge for å lura oss.